Buffetgerecht voor 8 personen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de varkensfricandeau in (maar niet helemaal door) met een scherp mes. Leg het vlees open.
Halveer de citroen, bestrijk de binnen- en buitenzijde van het vlees ermee en strooi er een beetje zout over.
Pel de ui en snipper deze.
Snijd de vruchten iets kleiner en besprenkel ze met de likeur.
Verhit 25 gr boter en de olie en fruit hierin de ui 3 min. Schep de vruchtenpartjes en de rozemarijn erdoor. Roer even om. Haal de pan van de warmtebron en meng het fijngehakte broodkruim, melk en peper door het vruchtenmengsel.
Verdeel de vulling aan de binnenkant over de ingesneden varkensfricandeau.
Bind het vlees op met keukengaren zodat de vulling er goed in blijft zitten.
Leg het gevulde vlees in een braadslee en zet deze 20 min in het midden van de oven met de rest van de boter. Schakel de oven terug naar 170 graden en laat het vlees in 40-45 min gaar worden (afhankelijk van de dikte).
Bestrijk het vlees met honing en laat het 5 min rusten. Serveer de gevulde varkensfricandeau op een grote schaal en snijd het in plakken.
Lekker met gebakken krieltjes in de schil en een groene salade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |